Ruissalo

MTB Pituus 9,96 km; nousua 136 m; paikkakunnat: Naantali, Turku

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Naantali, Turku
Pituus
9,96 km
Nousua
136 m
Käyttäjältä
opheinonen
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Helppoa polkua

Kommentit

cycleman
Kaikki ulkoilureitit tai polut eivät ole pyöräilyltä kiellettyjä Ruissalossakaan kevyenliikentenväylien ulkopuolella, mutta tällä reitillä on kiellettyjä osia, eli siellä, missä reitti kulkee luonnonsuojelualueella Pansion puoleisella vyöhykkeellä, Ruissalon puistotieltä katsoen. Vastaavasti se hiekkapohjainen kevyenliikenteenväylältä näyttävä osuus siellä puolella tietä on merkitty liikennemerkein jalkakäytäväksi (liekö ulkoilureittiä osoittavat merkit olleet loppu merkkejä valittaessa?), eli siinäkään ei saa pyöräillä laillisesti yli 12-vuotiaat - hiljaisina aikoina sillä on kuitenkin mahdollista ajaa häiritsemättä ketään tai vaurioittamatta luontoakaan, kun pysyy sillä pohjustetulla, leveällä ja kovalla alustalla - eli järki ja harkinta mukaan. Saaronniemen pohjustetut luontopolut ja ulkoilureitit ovat laillisia pyöräillä, mutta toki patikoijat huomioiden. Onneksi ehdoton valtaosa patikoijista Saaronnimessäkin ovat fiksuja ja huomaavaisia ja antavat tietä pyöräilijälle ja jos pyörälijä malttaa hiukan hiljentää, tai jäädä odottamaan jos se vaan on mahdollista ja luontevaa ajotilanteen kannalta, kohtaamiset ovat kapeissakin paikoissa yleensä täysin ongelmattomia puolin ja toisin. Ongelmattomaksi ei valitettavasti voi sanoa aina ihan kaikkia kohtaamisia muiden liikkujien kanssa Ruissalon kevyenliikenteen väylillä, joilla liikutaan usein pareittain tai porukoissa, niin jalan kuin pyörilläkin ja turhan usein unohdetaan, että jalankulkijan paikka on reunassa, eikä rinnakkain keskellä väylää pyöräileväkään saa jättää toisia kulkijoita huomiotta siinä kaverin kanssa keskustellessaan ja edestä tai takaa tulevalla toisella pyöräilijällä on täysi oikeus odottaa, että muut antavat riittävästi tietä vapaaehtoisesti, ilman erillistä neuvottelua jokaisen kanssa erikseen. Usein kuultu reaktio: "on siinä tilaa!" on myös väärä vastaus, jos pyöräilijä huomaavaisesti ilmoittaa tulostaan äänimerkillä, kuten hyvään tapaan yleensä kuuluu. Mikään sentti tai kaksi väliä ohjaustangon päähän ei ole riittävä tai turvallinenkaan marginaali pyöräilijälle, tietä voi antaa ihan reilustikin, kuten fiksut yleensä tekevätkin, koska eihän se ole tietä antavalta pois, kuin korkeintaan hetken, jos niin haluaa ajatella. Yleisillä ja yhteisillä väylillä liikutaan hyvin eri nopeuksilla ja tilaa yleensä on ihan riittävästi kohtaamisiin ja ohituksiin, jos sitä toisille suodaan ja otetaan huomioon, että toisen hidastaminen pelkkää omapäisyyttään ei kuulu liikenteen yhteispelin henkeen. Pidetään siis se keskialue pääsääntöisesti vapaana ja luovutetaan se itseä nopeammin liikkuvalle tarvittaessa, se ei ole tosiaan hitaammin liikkuvalta pois, mutta nopeammin liikkuvalle jatkuva jarruttelu itsekkäiden "tientukkojen" kohdalla on hyvinkin suuri ylimääräinen rasite, koska jokainen liikkuu kuitenkin aina omaan tahtiinsa ja nopeammin liikkuvallakin on oikeus kulkea omaan tahtiinsa, hitaampien sitä turhaan häiritsemättä.
laskeeuudelleen
Ehdottomasti tämä reitti kannattaa jättää käyttämättä, kuten LauriJ edellä totesi! Ajettavia polkuja löytyy muualta yllin kyllin. Ruissalossa pyöräily vain kevyenliikenteen väylää pitkin.
LauriJ
Älä aja täällä - Ruissalon luonnonsuojelualueilla pyöräily maastossa ja poluilla kielletty https://www.turku.fi/sites/default/files/atoms/files//ruissalon_lehdot_osa_3.pdf

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan