Nuvvuksen Ailegas ja tunturiylänkö

MTB Pituus 38,3 km; nousua 782 m; paikkakunnat: Utsjoki

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Utsjoki
Pituus
38,3 km
Nousua
782 m
Käyttäjältä
PetriKos
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Tunturilenkki Ailegaksen huipun kautta.

Kohokohdat: Komeat näköalat Tenojokilaaksoon ja Suomen sekä Norjan puolen tunturiin Ailegaksen huipulta, ajettavaa polutonta tunturin rinnettä, palsasuot ja avoimet puutomat maisemat. Lumilaikkukin jäljellä heinäkuun puolivälissä.

Alku päätieltä AIlegaksen huipulle mastoa varten tehtyä hyväkuntoista hiekkatietä pitkin. Huipulta komeat näköalat. Tämä jälki oikaisee polutoman avotunturin kautta kohti itää. Loivassa myötäisessä tunturin rinteitä oli hyvä ja helppo laskea, mutta tasaisella ja ylämäissä hieman raskasta. Vaihtoehtoisesti Ailegakselta voi palata hiekkatietä pitkin ja kääntymällä itään mönkkärireitille.Jälki jatkuu itään palsasuolle ja kääntyy takaisin.

Eteläiseen haaraan käännyttyä mönkkärijälki muuttuu kivisemmäksi ja hitaammaksi ajaa, joen ylitys kahlaamalla, heinäkuun puolessa välissä syvyys oli alle polven korkeuteen. Mökkärijälki jatkuu pitkälle etelään, mutta Marascopman jälkeen pitää kääntyä länteen. Pätkä on poluton, eikä kääntymiskohtaa ole mitenkään merkitty, joten kartan&gps:n avulla pitää löytää paluun mönkkärijäljelle. Poluton osuus on 700-800m, jonka jälkeen alkaa paluumatkan mönkkärijälki. Loppumatka on tai ainakin tuntui kivisemmältä kuin alkumatka. Lasku Dalvadakseen ja Tenojokilaaksoon on jyrkkä, erittäin kivinen ja pitkä vaatien varovaisuutta.

Eväs-, levähdys- ja valokuvaustaukojen kanssa käytimme tähän 9h.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan