MTB Riihimäki, Riihimäeltä Oitin taukokioskille

MTB Pituus 52,8 km; nousua 543 m; paikkakunnat: Hausjärvi, Riihimäki

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Hausjärvi, Riihimäki
Pituus
52,8 km
Nousua
543 m
Käyttäjältä
teronuora
Lisätty
Muokattu

Kuvaus

Lenkin lähtöpaikka on Riihimäeltä Uhkolan kioskin takaa lähtevän Vahteriston ulkoilureitin pysäköintipaikka. Mikäli eväitä ei tullut mukaan, niin ei hätää. Matkaevästä voit ostaa lähtiessä Uhkolan kioskilta ja reitin puolivälistä Oitin taukokioskilta vaikkapa herkullisen hampurilaisen muodossa. Lenkin pituus on n. 52 km ja aikaa reitin ajamiseen menee 4-6h riippuen tauoista ja matkanopeudesta. Hyvä nyrkkisääntö on laskea n. 10km/h keskinopeuden (retkivauhti), pienet hengähdystauot ja hampurilainen taukokioskilla vie aikaa yhteensä 6h.

Kuvaus reitistä:

Yleistä: Reitin varrella ei ole erittäin pahoja tai vaikeita paikkoja juurikaan. Ainoa ajotaitoa haastava paikka on Kallen laavulta päin noustessa Salpausselkää länsipuolelta, jossa polku on noin 500m pituudelta kivikkoinen ja haastaa sopivasti myös aloittelijan. Muuten polku on enimmäkseen mukavaa ja vaihtelevaa, enimmäkseen neulaspolkua. Reitti on pyritty tekemään mahdollisimman monelle ajettavaksi, jossa myös vältetään saman polun ajamista uudelleen.

Meno (n. 28 km) Alussa pienillä pätkillä polkua ja Suonummen kuntoilureittiä saa hyvin lämmöt nousemaan ja ajotuntuman kohdalleen. Erkylän harjulle nousu palkitaan, sillä tämän jälkeen alkaa elämys. Mukavan vaihtelevaa polkua aivan Taukokioskille saakka. Jäljen risteyskohdissa muista kääntyä oikealle, paitsi poikkeuksena Salpausselällä mennessä Kallen laavulle. On helpompi mennä suoraan ja laskea jyrkähkö alamäki ns. vasemman kautta ja jatkaa sieltä kohti Kallen laavua ja Oitin taukokioskia kohden.

Paluu (n. 25 km) Paluu tapahtuu alussa samoja jälkiä pitkin. Oitin vanhan kuntopolun jälkeen Nummenpääntielle tullessa mene suoraan, jolloin vältät tiesiirtymän. Kovemmassa kunnossa oleva voi ajaa tämän jo menosuuntaan, sillä pätkän varrella on pari haastavampaa tervävää nousua. Nyt kuitenkin saamme laskea nämä alas Kallen laavulle saakka. Kallen laavun jälkeen valitse vasen reitti, jolloin vältyt jyrkän mäen nousulta. Vasemman kautta eteen tulee kivikkoinen polku, joka haastaa sopivasti ja kun kivinen polku päättyy käännytään jo melko pian takaisin päin vasemmalle ja jatka tämän jälkeen suoraan ja sitten tullaankin Harjumäentien ja Kalliontien kulmaan, josta ajetaan metsäautotietä kääntöpaikan päähän, josta voi ottaa jälleen käyttöön käänny oikealle- säännön aina reitin risteyksissä.

Muuta: Erkylän polut antavat monelle polut tuntevalle mahdollisuuden luoda omia variaatioita reitistä. Tämä on kuitenkin tehty sillä ajatuksella, että reitti sopisi mahdollisimman monelle, myös sellaisille, jolla ajotaito ei välttämättä ole paras mahdollinen. Reitti on kuitenkin hiukan yli 50 km, joten aloittelijoille se ei sovellu, mutta esimerkiksi lähtöpaikaksi kun muuttaa Hikiän tien varren niin aloittelijakin reitistä ajan kanssa selviytyy.

Oitin taukokioski on tullut tutuksi parin vuoden takaa Sami Hedbergin ja Kim Sainon Grillit Huurussa Tv ohjelmasta, josta saa myös heidän tv ohjelmassa tekemiään annoksia.

Mukavia ja maistuvia ajohetkiä!

t. Tero Nuora, MTB Riihimäki

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan