Kakslauttanen - Nattaset

MTB Pituus 28,2 km; nousua 343 m; paikkakunnat: Sodankylä
Tämän reitin lähellä on rajoitettuja alueita, joissa pyöräily voi olla kiellettyä. Tarkemmat tiedot

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Sodankylä
Pituus
28,2 km
Nousua
343 m
Käyttäjältä
PetriKos
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Kakslauttasesta Sompion luonnonpuistoon Nattasten juurelle

Kohokohdat: Lapin avaraa metsää ja suota. Sompion luonnonpuisto, tämän jäljen päätepisteestä patikoiden nousu Terävä-Nattasen huipulle.

Huom: Sompion luonnonpuistossa on liikkuminen kielletty lukuunottamatta kahta merkittyä reittiä.

Kopsusjärventie hyvää "mökkitietä" muuttuen ajokieltokylttien jälkeen hieman kivisemmäksi. Pari vettä lainehtivaa kohtaa, jossa todennäköisesti kengät kastuu märkinä vuodenaikoina. Ruijanpolku mönkkärijälkeä ja kivisempää ja juurakkoisempaa kuin Kopsusjärventien loppupuoli. Mönkkärijälki päättyy vähän ennen Kaptukaislammien laavua. Sen jälkeen polku on kivikkoista, juurakkoista ja puita on kaatunut hyvin tiheästi polun poikki - tunkattavaa on tavalliselle kuskille paljon. Soiden ylitykseen huonokuntoisia pitkospuita, syksyllä kengät pysvät kuivana, mitenhän märempina vuodenaikoina? Reitin lopun kivikoissa vain satunnaisia ajettavia pätkiä. Tämän jäljen lopussa grillipaikka josta polku Terävä-Nattasen huipulle(pitäväpohjaiset kengät ovat tarpeen).

Tästä eteenpäin Sompiojärven tien varteen on vain 6km, mutta se on hyvin kivikkoista, grillipaikalla kohtaamani pariskunta oli kävellyt sitä peräti 3h.

Paluu on tehtävä samaa reittiä pitkin Kopsusjärven tielle asti, jossa voi valita myös Ruijanpolkua jatkamisen Kiilopään luokse.

Reitti 24km yhteen suuntaan, vaikka otsikko näyttää 28km.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan