MTB Riihimäki päiväretki: Hyvinkää-Usmi-Kytäjä-Riihimäki 60 km

MTB Pituus 59,6 km; nousua 744 m; paikkakunnat: Hausjärvi, Hyvinkää, Riihimäki

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Hausjärvi, Hyvinkää, Riihimäki
Pituus
59,6 km
Nousua
744 m
Käyttäjältä
teronuora
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Reitti on hyvä maastopyöräilyn päiväretkeksi henkilöille, joilla on jo kokemusta maastopyöräilystä ja 60 km pitkistä lenkeistä.

Reitin voi ajaa myös sitä hiukan lyhentämällä sitä, kuten päättämällä reitin Riihimäen sijasta Hyvinkään rautatieasemalle, jolloin lenkin pituus on n. 38 km. Toki myös muuntyyppiset vaihtoehdot Kytäjä-Usmin suunnalla ovat mahdollisia.

Makarataukopaikkana pidimme Kiiskilammen laavun, muita vaihtoehtoja alueella on useita, kuten Kaksoislammin laavu tai Iso-Kypärän laavu.

Ohessa kuvasta ajetusta reitistä ja tapahtumista reitin varrella: Reitti kulki asemalta Sveitsiin ja siitä edelleen Vantaanjoen reunaa pitkin moottoritien ali kohti Usmia. Usmista suunnistimme kohti Iso-Karhua, jonka sisältämä polku oli monipuolista ja joka antoi varmasti sopivalla tavalla pikku pätkineen sopivasti teknisiä haasteita. Seuraava reitin määränpää meillä olikin Kiiskilampi, jonka laavulla pidimme noin 45 min evästauon makkaranpaiston merkeissä. Tässä kohtaa olimme taittaneet matkaa 2,5h ja n. 25 km. Makkaroiden sulaminen saikin vauhtia kun lähdimme jatkamaan matkaa Iso-Kypärää ja Kaksoislampia kohti. Kaksoislampien jälkeen päivän ensimmäinen tekninen murhe tuli kohdalle ketjujen mentyä poikki. Pieni ylimääräinen tauko antoikin monelle mahdollisuuden mustikoiden syöntiin. Kun ketjut oli saatu kuntoon, lähdimme Urolammin itäpuolelta kohti Petkelsuota, joka olikin näin päin ajettuna erittäin mukavaa alaspäin viettävää polkua, jonka päässä saimme hyvän matkaa ajaa pitkospuita pitkin kunnes tulimme maatalousoppilaitoksen kohdalle ja jatkoimme siitä Sonninmäelle ja kohti Vehkojan kauppaa, jonka edustalla pidimme pienen tauon. Tauon jälkeen lähdimme suunnistamaan takaisin Sonninmäen ja Puolimatkan kautta kohti Paavolaa, josta jatkoimme Arolammin kautta takaisin Riihimäelle. Reitin varrella otimme mukaan muutamia hyviä pätkiä, joten alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen Uhkolan kioskille saavuttuamme matkaa kertyi mittareihin kaikkiaan 60 km.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan