Hietakero - Salvasjärvi

MTB Pituus 23,7 km; nousua 21300 m; paikkakunnat: Enontekiö

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Enontekiö
Pituus
23,7 km
Nousua
21300 m
Käyttäjältä
Kare_Eskola
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Vaativa ja paikoin poluton mutta muuten selvä reitti. Alkulasku Jaamihjärvelle on helppo, mutta vähitellen ura entisestään pienentyy ja pehmenee. Noin 3,7 km kohdalla ura haarautuu - valitaan pienempi koilliseen. Se on juuri ja juuri ajettava, kunnes aivan rajan lähellä muuttuu suoksi.

Rajapyykin jälkeen alkaa vastenmielinen suotunkkaus ylämäkeen. Ura kulkee poroaidan lähellä selvänä mutta märkänä. Ylhäällä helpottaa, mutta sitten seuraa lyhyt pätkä erittäin rikkonaista maastoa, jossa ura katoaa tykkänään. Tämä jälki seurailee kuivia, kivisiä kumpareita ja päätyy uralle aivan hyvin.

Kiellitunturin jälkeen ura jatkuu selvänä. Laskuja on paljon ja nousuja on paljon, ja niiden välissä on aina suo. Ylimmäisen Kuolpajärven suo on varsin vetelä, mutta ura kiertelee kantavien kumpujen päällä. Jälki kulkee Salvasjärven porokylän läpi - sitä käytetään lähinnä vasanmerkitysaikaan alkukesästä. Salvaspalon päällä pohjoiseen erkanee loppua lukuunottamatta pyöräilykelpoinen ura Salvasjärven autiotuvalle, joka on erittäin harvakäyntinen paikka.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan