Saariselkä MTB Stages: Stage 2 to Vellinsärpimä

MTB Pituus 73,7 km; nousua 1420 m; paikkakunnat: Inari, Sodankylä
Tämän reitin lähellä on rajoitettuja alueita, joissa pyöräily voi olla kiellettyä. Tarkemmat tiedot

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Inari, Sodankylä
Pituus
73,7 km
Nousua
1420 m
Käyttäjältä
Saariselkä MTB Stages
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Nousumetrejä!

Jotta homma ei kävisi liian helpoksi, reitin alku käy keräämässä tutut nousumetrit Kaunispäältä, Palopäältä ja Urupäältä. Kaunispäälle noustaan tuttua reittiä, ja ensimmäiset kaksi kilometriä ajetaan etuauton perässä. Magneettimäen päältä kurvataan takaisin kohti Saariselkää, ja ensimmäinen huolto on kisakeskuksessa. Kisakeskuksen huollosta kannattaa ottaa mukaan riittävästi energiaa ja tarvittavat pyörän huoltovälineet. Seuraava järjestäjän huolto on nimittäin vasta Luulammella.

Vellinsärpimän lenkki liikkuu alueella, jossa kännykän kuuluvuus on olematon ja erämaa osaa olla armoton. Kaveria pitää auttaa aina.. Mutta etenkin tällaisella alueella, jossa kännykkä ei kuulu oletamme että osallistujat varautuvat reitille asiaankuuluvasti ja kaveria autetaan. Emme myöskään pidä itsestäänselvyytenä kansallispuiston poluilla liikkumista, joten luonnon kunnioitus on ensiarvoisen tärkeää, jotta voimme nauttia kansallispuiston poluista myös tulevaisuudessa! Eli toivomme, ettei reiteiltä löydy yhtään roskaa kisan jälkeen! Deal?!?

Kohti kansallispuistoa

Maalialueen varvauksen jälkeen, reitti etenee pääosin nopeaa ja kohtalaisen tasaista uraa pitkin kohti Luttotupaa. Hieman ennen Luttoa reitti siirtyy Urho Kekkosen kansallispuistoon ja samalla maasto muuttuu hitaammaksi. Aluksi reitti on kangaspohjaista mönkijän uraa, ja Vellinsärpimän tuvan jälkeen polku muuttuu kapeammaksi. Saatat luulla, että maasto on tasaista, mutta oikeasti reitti nousee tasaisesti monen kilometrin ajan. Hivuttava piilonousu selittää jaloissa ilmenevät hyytymisen tuntemukset. 🙂

Ennen Taajoslaavua polku kurvailee pienien idyllisten lampien välissä, ja lopulta mutkittelee loivaa alamäkeä kohti Taajoslaavua. Taajoslaavulta reitti jatkuu pääosin tasamaalla hienoa single-trackia avarassa mäntymetsässä. Välillä polku ylittää pieniä puroja, ja viimeiset pari kilometriä Luulammen tuvalle taittuu nopeaa hiekkatietä pitkin.

Lisää nousumetrejä!

Luulammella on järjestäjän huolto, mutta omaa huoltoa sinne on vaikeampi järjestää. Huollon jälkeen reitti jatkaa kohti Kiilopään nousua. Ettei kukaan pääsisi liian helpolla, Kiilopäälle kiikutaan kapeaa ja hienoa polkua pitkin. Jos liikenteessä vähemmän kiireisellä aikataululla, Kiilopään huipulla on hieno paikka pitää ylimääräistä maisemataukoa. Huipulta Kiilopäälle lasketellaan vauhdikkaasti polkua pitkin.

Kiilopäällä on hyvä paikka oman huollon järjestämiseen. Kiilopäältä edetään perjantailta tuttua reittiä pitkin Niilanpään poroerotuspaikalle ja sieltä kohti Ruijanpolkua.

Ruijanpolku

Kiiloselässä reitti kurvaa Ruijanpolulle, jota on edessä yli 8km! Ruijanpolku on pääosin helppoa neulaspolkua, mutta on siellä matkalla jokunen kivi ja juurikin. Kiilopään tienylityksessä on kolmas järjestäjän huolto. Ruijanpolku loppuu Laanilaan, ja siitä reitti jatkaa perjantailta tuttua reittiä kohti Iisakkipäätä ja maalia.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan