Mikkeli mtb: Mäntyniemen lenkki - Kalevankangas Karhunkiertämä - Lehmuskylä 28km

MTB Pituus 28 km; nousua 254 m; paikkakunnat: Mikkeli

Info

Tyyppi
MTB
Paikkakunta
Mikkeli
Pituus
28 km
Nousua
254 m
Käyttäjältä
JukkaR
Lisätty
Course Updated At

Kuvaus

Lenkin voi toki aloittaa mistä itselle parhaiten sopii, mutta jos saavut paikalle autolla on Kalevankankaan yhteydessä ueampiakin parkkipaikkoja.

Reittikuvaus
Tässä reitissä yhdistyy Kalevankankaan mukavaan (punaisilla reittimerkeillä merkittyyn) Karhunkiertämä -reittiin pohjoisen kautta kiertävä pidempi polkureitti, mitä paikalliset täällä Mikkelissä kutsuvat Mäntyniemen lenkiksi. Ja jos ajohaluja on vielä jäljellä, reittiin on liitetty lisää polkuja Lehmuskylän kierroksella.

Kalevankangas, Karhunkiertämä
Karhunkiertämä on virallisesti 6,2km pituinen punaisilla reittimerkeillä merkitty polkureitti, mitä muuten kaupunki ylläpitää talvella reittinä maastopyöräilijöille ja jalankulkijoille. Karhunkiertämä on helpohkoa polkua Kalevankankaan kuivilla mäntykankailla.

Lehmuskylä
Lehmuskylän kiertävä reitti kulkee osin pyöräteillä mutta arviolta noin puolet reitistä on polkua metsäkaistaleilla, eikä lainkaan hullumpaa ajettavaa.

Mäntyniemen lenkki
Mäntyniemen lenkki onkin sitten jo hieman pidempi ja itse suosittelen ajamaan sen vastapäivään. Näin siksi, että lenkin itäpuolen polut ovat mäkisempiä ja vaativampia kuin lenkin länsipuolen polkuosuus. Näin lenkin alkupuolelle saa haastavammat osuudet ja loppupuoli lenkistä onkin sitten hieman armollisempaa ajettavaa. Ei tuo itäpuoli paha ole, mutta vaativampi kuin länsipuoli. 

Ja pienenä kommenttina loppuun, Mäntyniemen lenkin pohjoispäässä kävin etsimässä (OpenStreetMap) kartalla näkyvän polun asfalttitien pohjoispuolella ja päädyin ajamaan sen näin, koska polun pohjois/koilisnurkka oli kovin märkä. Muutoin polku oli helposti ajettavaa. Samoin tuolla Mäntyniemen pohjoispäässä on (OpenStreetMap) kartalle merkitty "Tarsalan järven laavu" mutta sitä minä en löytänyt vaikka sinne johtavaa polkua kävinkin ajamassa.

Kaikenkaikkiaan Mikkelistä löytyy paljon polkuja ja latupohjia ajettavaksi mutta lienee reilua sanoa, että Kalevankangas on Mikkelin komea ja monipuolinen 'Keskuspuisto' laajoine polku-, kuntopolku- ja latuverkostoineen.  

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia

Toiminnot

Nämä toiminnon ovat käytössä vain sisäänkirjautuneille käyttäjille:

  • Lisää kokoelmaan