Tampere Maantie 62 km    450 m

Sasin lenkki


11.6.2013 1860 528
0   0

Mäkiä kaipaavalle ja pieniä päällystevaurioita pelkäämättömälle Sasin lenkki on mukavan lyhyt ja räväkkä rykäisy. Toisaalta kaupungin itäpuolelta lenkkinsä aloittaville matka pitenee siirtymien ansiosta ihan kiitettäviin mittoihin.

Reitin parhaat palat alkavat Siurosta pohjoiseen käännyttäessä, kun Miharintie seurailee hetken aikaa Jokisjärven rantaviivaa. Tie kulkee tästä eteenpäin rauhallisten peltojen ja metsien keskellä, kunnes saapuu lenkin puolivälissä Sasin kylään.

Sitten alkaakin kiipeäminen, kun kylänraitilta alkaa muikean neljän kilometrin ylämäkivoittoinen osuus, joka jatkuu Ison Lehmijärven tienoille asti. Vaikka tie ei kovin jyrkästi nousekaan, pistää pitkään jatkuva kipuaminen ja parhaat päivänsä nähneellä - siis hieman heikosti rullaavalla - asfaltilla kampeaminen helposti puuskuttamaan. Palkintoja vuorelle kiipeämisestä on kuitenkin pitkä ja vauhdikas alamäki.

Mikäli kesken kaiken alkaa tuntua siltä, että ketjua ja jalkoja riittää, voi paria kilometriä ennen Sasia kurvata Maisematien ja Trossitien kautta Hämeenkyröön ja jatkaa matkaa vaikkapa Kehäkukan lenkin mukaisesti.

Kommentit